Persoane interesate

marți, 14 septembrie 2010

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale pot fi folosite cu succes in numeroase afectiuni
- Uleiul de musetel este bun pentru stomac,impotriva problemelor intestinale ,impotriva durerilor de cap ,de menstruatie si de cap .Musetelul este bun in special pentru copii.
- Uleiul de menta este bun impotriva problemelor digestive si impotriva problemelor respiratorii; este bun si pentru tratarea racelilor, gripei si starilor febrile.
- Uleiul de levantica este bun pentru disfunctii legate de stres,cum ar fi anxietatea, insomnia,depresia si variate probleme ale pielii.
Uleiul de rozmarin stimuleaza mai ales sistemul nervos central, ajutand la intarirea claritatii mentale si a puterii de concentrare. Este in aceleasi timp si un tonic pentru intreg organismul.
Cateva exemple de retete:
- Adaugati cateva picaturi de ulei (de exemplu, eucalipt amestecat cu levantica sau musetel) intr-un recipient ingust cu apa calda.Asezati un prosop in cap, aplecati-va deasupra aburului, respirati adanc de cateva ori si veti simti caile respiratorii eliberate.
- Cateva picaturi de ulei de levantica pe perna puse inainte de culcare va ajuta sa dormiti profund.
- Pentru ten,incercati ulei de jojoba amestecat cu putin ulei de germeni de grau (uleiul esential este mai bine diluat cu o baza de ulei inainte de a fi folosit, mai ales in cazul persoanelor cu piele sensibila sau al femeilor insarcinate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu