Persoane interesate

miercuri, 29 decembrie 2010

Parfumuri originale pentru femei

"Parfumul este o bijuterie invizibila, dar de neuitat. Parfumul prezice venirea unei femei si rasuna dupa plecarea ei." ( Coco Chanel )

 Senzatia de frumusete are mai multe surse si parfumurile sunt cu siguranta una dintre ele. Atunci cand trupul emana arome care mai de care mai interesante si mai ametitoare, ne simtim mai frumoase si mai relaxate.
 Mirosul unui parfum este alcatuit din trei note disticte care caracterizeaza nivelele de volatilizare ale ingredientelor din compozitia sa.
1. Nota superioara reprezinta primul miros, mirosul parfumului ce-l simtim imediat dupa aplicare. Extrem de volatil si poarta mirosul delicat si proaspat al parfumului. Dureaza 5-10 minute.
2. Nota mediana reprezinta mirosul parfumului pe care il simtim dupa aproximativ 30 de minute sau chiar la o ora dupa aplicarea parfumului. Aceasta nota a parfumului nu este chiar atat de volatila ca prima nota si poarta mirosul clar al parfumului.
3. Nota de baza reprezinta mirosul propriu-zis al pafumului. Dupa uscare, ingredientele nu sunt aproape de loc volatile. Poarta mirosul puternic, bogat si persistent al parfumului.
!!!  Apa de parfum - mirosul poate dura intre 6 si 8 ore.
     Apa de toaleta - mirosul poate dura intre 5 si 6 ore.
     Apa de colonie - mirosul poate dura intre 2 si 4 ore. !!!
Clasificarea parfumurilor in patru clase
- Clasa A este alcatuita din arome pe baza de componenti naturali. Ingredientele naturale sunt in proportie de 90%, iar cele sintetice de 10%. Din aceasta cauza, parfumurile din aceasta categorie sunt destul de scumpe
- Clasa B este alcatuita din arome pa baza de componenti naturali si sintetici. Ingredientele naturale sunt in proportie de 20%, iar cele sintetice de 80%. Parfumurile din aceasta clasa au o tenta mai putin agresiva decat cele de clasa A
- Clasa C este alcatuita din arome pe baza de componenti sintetici. Ingredientele sintetice sunt in proportie de 100%. Sunt cele mai raspandite si cele mai accesibile produse de parfumerie. Ocupa 95% din piata parfumurilor.
- Clasa Lux, se produc in exemplare cu arome si ambalaje unice, ingrediente foarte rare. Pretul poate ajunge si la cateva mii de euro.
Pretul unui parfum se calculeaza astfel:
- 10% aroma;
- 20% ambalajul;
- 20% numele si marca comerciala;
- 40% publicitate;
- 10% cheltuieli de depozitare,transport;
- adaosul comercial care este minimum 100%
Sfaturi referitoare la parfumuri
 Aplicati parfum pe zonele de puls - in pliurile cotului, in spatele genunchilor, la incheieturi, pe gat si decolteu. Pulverizand un pic in aer si trecand prin aceasta pulverizare este o solutie foarte buna, care va va impregna tot trupul. Pentu reprezentantele sexului frumos, o solutie este sa poarte in sutien o mica bila de parfum.
 Evitati sa vaporizati parfum pe par, pentru ca acesta il poate face tern si ii da o aroma dezagreabila. Se poate produce o reactie chimica a glandelo sebacee in contact cu pafumul.
 Folositi aceeasi aroma sub diferite forme - incepeti cu gel de dus, lotiune de corp, spray dupa baie si aplicati apoi sub forma de parfum.
 Cercul perfect al mirosului este o lungime de brat de la corp. Doar persoanele care patrund in acest cerc trebuie sa simta mirosul.
 Un parfum de calitate are o durabilitate mare, miros profund, dar mai ales miroase diferit de la o persoana la alta.
 Dimineata si la ora pranzului, se potrivesc parfumurile florale, usoare sau cele verzi. Dupa-amiaza, se folosesc parfumurile multiflorale,ambrate, cu arome de fructe. La un cocktail este indicat un parfum mai greu si mai complicat, iar seara sunt indicate parfumurile grele.
 Primele parfumuri faimoase sunt:
- Chanel No5, creat in 1921 special pentru Coco Chanel; are o aroma de ylang-ylang, neroli, iasomie si trandafir. Chanel credea ca femeile ar trebui sa poarte acest parfum atunci cand isi doresc sa fie sarutate.
- Shalimar de la Guerlain, aparut in 1925 a fost creat de Jacques Guerlian, ca un tribut adus povestei de dragoste dinte legendarul Shahjahan si sotia sa Mumtaz Mahal; are o aroma dulce, de iris, vanilie si trandafir.
- MissDior,lansat in 1947; se defineste ca un parfum tanar, clasic cu o atingere modena si eleganta, potrivit pentru femeile tinere, independente si hotarate.
- Je Reviens, popular in anii 50-60
- Femme, produs de Rochers


- Campanie pentru “Parfumuri Originale” de  BmB Collection



19 comentarii:

  1. Prefer intotdeauan parfumurile originale.Am un magazin de parfumuri originale si vreau sa fac schimb de link cu site din acelasi domeniu.parfum.lucia@yahoo.com http://www.eshop-rapid.ro/parfumlux

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador channel 5 miroase atat de matur si senzual, il pastrez pentru ocazii speciale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit acest articol cu mare interes.Multe lucrui chiar nu le stiam .Clasele cat si cum se calculeaza pretul:*Bravo

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bun articol. In ceea ce priveste notele parfumului, chiar niste informatii pe care nu le cunosteam foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. wow,foarte interesant articolul,chiar nu stiam toate acestea despre parfumuri mai ales cum se calculeaza pretul si primele parfumuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte interesant articolul...ador parfumurile:x

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu iubesc parfumurile, nu ies din casa fara sa ma parfumez!

    RăspundețiȘtergere
  8. da channel No5 e un parfum care isi merita toti banii...ma relaxeaza si imi da foarte multa incredere. Interesant articolul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesant articolul! ;)
    Printre preferatele mele si cel pe care il folosesc in mod curent este burberry - weekend.

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant articol!
    Parfumul meu preferat actual este J'Adore. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte interesant articolul
    parfum preferat: kenzo jungle

    RăspundețiȘtergere
  12. cand achizitionez un parfum ma ghidez dupa aroma (miros) desigur, dar incerc pe cat posibil sa fie apa de parfum, pt ca stiam ca asta e cea mai rezistenta. Cu toate ca la unele ape de parfum mirosul dispare dupa 3-4 ore :(

    RăspundețiȘtergere
  13. eu prefer parfumuirle originale pentru ca persista mirosul !
    my favourite is channel !

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu iubesc parfumurile, nu ies din casa fara sa ma parfumez,este foarte bun articol,in ceea ce priveste notele parfumului, chiar niste informatii pe care nu le cunosteam foarte bine.Prefer intotdeauan parfumurile originale,J'Adore.

    RăspundețiȘtergere
  15. Niciodata nu am stiut cum se calculeaza pretul unui parfum. De fapt nu m-am gandit la acest aspect niciodata.
    Nu cred ca exista cineva care sa nu isi doreasca un parfum original. Viata ne impinge de multe ori ca alegem si ceva ce nu ne place cu adevarat. E bine ( cat putem - financiar vorbind) sa alegem ce e original.

    RăspundețiȘtergere
  16. eu prefer parfumuirle, carora le persista mirosul
    Preferatul fiind Angel ou Demon de la Givenchy,pentru ca are miros oriental si totodata floral.
    Moraru Oana-Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  17. eu prefer parfumurile, carora le persista mirosul
    Preferatul fiind Angel ou Demon de la Givenchy,pentru ca are miros oriental si totodata floral.

    RăspundețiȘtergere
  18. faza cu adaosul comercial care este minimum 100% ne depaseste pe toti. Deci un parfum care costa 200 de ron, ar fi cam 100 ron!?

    RăspundețiȘtergere