Persoane interesate

luni, 29 noiembrie 2010

Crema anti-acneica

 Preparati o pasta din 4 linguri cu sare si 3 linguri ulei de masline. Se aplica pasta pe zona afectat de acnee, se lasa sa actioneze timp de 5 minute dupa care se indeparteaza cu apa calduta si sapun. Timp de o saptamana aplicati zilnic aceasta pasta, si apoi de 2-3 ori pe saptamana. Principiul este ca sarea curata porii prin exfoliere, in timp ce uleiul de masline restabiliste pH-ul natural al pielii. 

Balsam de buze

 Preparati un amestec din propriul balsam de buze, ulei de masline si ceara de albine, in parti egale. Daca doriti ca balsamul sa fie parfumat puteti adauga cateva picaturi de ulei esential din trandafir, cirese etc. Acest balsam este perfect pentru tratarea buzelor crapate si uscate. 


P.S. eu mi-am facut unul cu ulei de migdale si unul cu ulei de trandafir , le ador :X

Balsam de par din ulei de masline


1/2 pahar cu ulei de masline caldut se aplica din abundenta pe scalp si pe toata lungimea firului de par. Se acopera scalpul cu folie de aluminiu si apoi cu un prosop. Lasati sa actioneze timp de 45 minute, dupa care samponati si clatiti bine. Dupa uscare veti descoperi un par mai moale, mai stalucitor si mai putin deteriorat.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Masca antiacneica si calmanta pentru ten acneic sau iritat


Este o masca excelenta pentru problemele tenului. Sucul de morcov e bogat in componente hranitoare si protectoare, foarte valoros fiind betacarotenul,un antioxidant important. El da prospetime tenului si diminueaza petele aparute odata cu varsta,catifeleaza si vitaminizeaza pielea uscata din pricina temperiilor, pe cand mierea este hranitoare,are efect antiseptic si astrigent,actionand eficient asupra iritatiilor si cosurilor,pe care le calmeaza si le trateaza.
 - Se amesteca o lingura de suc de morcov si o lingura de miere.Daca pasta este prea groasa ,dilueaz-o cu mai mult suc de morcov. Aplica masca pe fata timp de 20 de minute, apoi indeparteaz-o cu apa calduta.Usuca in continuare cosurile cu ulei de levantica aplicat pe zona cu probleme.

vineri, 26 noiembrie 2010

Sani fermi cu isop


Amesteci o lingurita cu pulbere de isop (planta uscata sau macinata foarte fin) cu ulei de masline,astfel incat sa obtii o crema uleioasa. Te masezi in fiecare seara,inainte de dus.

miercuri, 3 noiembrie 2010

Dovleacul

 Daca tenul este uscat,ai nevoie urgenta de o masca de dovleac.Cand tenul este gras cu pori dilatati si un luciu inestetic,solutia este acceasi masca de dovleac.
 Vitaminele si mineralel din aceasta leguma asigura hidratarea eficienta si hranirea in profunzime de care orice ten are nevoie,iar zincul elimina excesul de grasime si inchide porii.
Retete de frumusete
 Masca de fata - o poti prepara din dovleac crud sau fiert.Sepaseaza fin miezul si se aplica direct pe fata, timp de 10 -15 minute.
 Lotiune tonica - da prin razatoare 250g de dovleac si apoi stoarce-l bine.Zeama obtinuta,amestec-o apoi cu o lingurita de zeama de lamaie,pune preparatul intr-o sticuluta si tine-o la frigider.
 Demachiant - fierbe o cana cu bucati de dovleac in putina apa(cat sa le acopere).Cand dovleacul s-a inmuiat bine,paseaza si apoi trece-l prin sita deasa.Sucul obtinut amesteca-l cu o lingurita de unt sau ulei de masline
 Lotiune de corp - fierbe 500g de dovleac,paseaza-l si adauga o lingura de miere,doua linguri cu lapte si 1/2 lingurita de scortisoara.Cu acest amestec,frictioneaza-ti pielea,de preferat cand esti in cada,apoi clateste-te cu apa calda.
 Masca de par - paseaza 250g de dovleac fiert si bine stors si amesteca-l cu ulei cat sa capete consistenta unei paste.Intinde aceasta masca pe tot parul,inclusiv pe radacina,si lasa-l sa actioneze 30 de minute,apoi spala-te ca de obicei.