Persoane interesate

miercuri, 3 noiembrie 2010

Dovleacul

 Daca tenul este uscat,ai nevoie urgenta de o masca de dovleac.Cand tenul este gras cu pori dilatati si un luciu inestetic,solutia este acceasi masca de dovleac.
 Vitaminele si mineralel din aceasta leguma asigura hidratarea eficienta si hranirea in profunzime de care orice ten are nevoie,iar zincul elimina excesul de grasime si inchide porii.
Retete de frumusete
 Masca de fata - o poti prepara din dovleac crud sau fiert.Sepaseaza fin miezul si se aplica direct pe fata, timp de 10 -15 minute.
 Lotiune tonica - da prin razatoare 250g de dovleac si apoi stoarce-l bine.Zeama obtinuta,amestec-o apoi cu o lingurita de zeama de lamaie,pune preparatul intr-o sticuluta si tine-o la frigider.
 Demachiant - fierbe o cana cu bucati de dovleac in putina apa(cat sa le acopere).Cand dovleacul s-a inmuiat bine,paseaza si apoi trece-l prin sita deasa.Sucul obtinut amesteca-l cu o lingurita de unt sau ulei de masline
 Lotiune de corp - fierbe 500g de dovleac,paseaza-l si adauga o lingura de miere,doua linguri cu lapte si 1/2 lingurita de scortisoara.Cu acest amestec,frictioneaza-ti pielea,de preferat cand esti in cada,apoi clateste-te cu apa calda.
 Masca de par - paseaza 250g de dovleac fiert si bine stors si amesteca-l cu ulei cat sa capete consistenta unei paste.Intinde aceasta masca pe tot parul,inclusiv pe radacina,si lasa-l sa actioneze 30 de minute,apoi spala-te ca de obicei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu