Persoane interesate

miercuri, 20 octombrie 2010

Sarea

 Mancarea fara strop de sare e de neconceput. In exces insa dauneaza, asa ca sarea e pe lista alimentelor controversate.Cu toate astea,are calitati medicinale nebanuite.
 Compresele
Aplicatiile externe cu sare trateaza multe probleme.
-Efectul antiinflamator o recomanda pentru tratarea durerilor de tot felul si a pietrelor la rinichi- se aplica local un saculet cu panza cu sare bine incalzita in prealabil.
-Tot saculetul cu sare calda aplicat pe piept elimina tusea.
-Leziunile pielii se vindeca daca aplicilocal sare cu miere.Lotiunea se obtine din doua linguri pline cu miere la care adaugi o lingurita rasa cu sare.
 Masajul
-Daca masezi scalpul timp de 15 minute cu sare dupa ce te-ai spalat pe cap cu apa plata,parul devine viguros.Tratamentul aplicat o data pe saptamana, timp de sase saptamani,te scapa de caderilde masive de par.
-Tot masajul cu sare iti face pielea fina si te scapa de celulita.Frictioneaza bine zonele afectate pentru inlaturarea celulelor moarte,apoi clateste cu apa calda.
 Baile cu sare
Sarea adaugata in apa de baie stimuleaza metabolismul,avand efect calmant si vindecator.
-Baile calde de apa cu sare marina te scapa de reumatism,afectiuni arteriale,dureri musculare.Sunt eficiente si in caz de psoriazis,eczeme si afectiuni ginecologice.Umple cada cu apa fierbinte,adauga doua cani cu sare marina si amesteca pana la dizolvare.Baia trebuie sa dureze in jur de 20 de minute. Poti face si bai partiale.
-Baile de sezut atenueaza infectiile urinare.Adauga cinci linguri de sare la un litru de apa fierbinte cat poti suporta.
-Baile de picioare sunt eficiente contra racelii daca apelezi la ele de la primele simptome.Dupa a astfel de baie fierbinte,e bine sa stai la caldura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu