Persoane interesate

duminică, 17 octombrie 2010

Gutuia


Gutuia este originala din Caucaz. In Antichitate, se spunea ca gutuia este fructul preferat al Afroditei, zeita iubirii la greci.Acest fruct contine provitamina A, vitaminele C, E, PP , B1 , B2, B6, calciu fosfor, fier, sodiu, potasiu, apa, acid citric si pectina.In Antichitate,semintele de gutui se foloseau in tratarea parului fragil sau celui prea gras.Semintele de gutui sub forma de pulbere reprezinta un remediu pentru evitarea aparitiei ridurilor.
Masti pe baza de gutui:
 Masca cu gutie pentru tenl gras
- o gutie coapta;
- pudra de talc;
Gutuia se curata de coaja si se da prin razatoara fina. Se adauga pudra de talc pana si se amesteca pana se formeaza o pasta densa. Pasta se aplica pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze 15 minute dupa care se spala fata cu apa minerala sau apa plata.

 Masca anti-rid cu gutuie
- o gutuie coapta;
- ulei de migdale;
- pudra de talc;
Gutuia se curata de coasa si se da prin razatoarea fina, se amesteca c uleiul de migdale si cu o lingurita de pudra de talc. Aceasta masac ase aplica pe fata , insistand pe zonele cu probleme si se lasa sa actioneze 15 minute dupa care se spala fata cu lapte proaspat sau cu apa minerala.



Un comentariu:

  1. gutuile sunt delicioase..pacat ca se gasesc doar toamna...:( mereu ma uit in supermarketuri si piete ..dar nici urma...abia astept toamna:)):X

    RăspundețiȘtergere