Persoane interesate

luni, 4 iulie 2011

Mijloace de tonifiere

Mijloacele de tonifiere ale pielii sunt urmatoarele:
  • mijloace mecanice - masajul manual: folosind miscari energice (palmuit, ciupit, tapotat, etc.) efectuate cu rapiditate, dar fara intensitate, se petrece o activare a fibrelor elastice si musculare, o stimulare a circulatiei sangvine si limfatice, o revitalizare a tesuturilor;


  • mijloace fizice - pulverizarile reci: lichidele folosite sunt proiectate cu presiune, producand o lovire a pielii si stimuland fibrele elastice si musculare. Pulverizarile sa fac cu infuzii tonice, lotiuni tonice, sucuri de fructe;
  • mijloace chimice:
  1. lotiunile tonice si esentele aromatice au o actiune chimica stimulanta asupra fibrelor musculare si nervoase din piele.
  2. vitaminele uleioase (A, E, F), incorporate in creme, patrund in piele si participa la procesele metabolice din piele, la refacerea si revitalizarea ei.
  3. algele marine, preparatele din polen si extractele de fructe, furnizeaza pielii oligoelementele, aminoaciii utili in desfasurarea proceselor metabolice celulare, materiile necesare pentru formarea fibrelor musculare, elastice.

4 comentarii: