Persoane interesate

joi, 11 august 2011

Machiajul sub ochelari

Machiajul sub ochelari
Machiajul sub ochelari se efectueaza persoanelor care sufera de miopie si hipermetropie.
Ochii vazuti prin lntile par diferiti astfel in cazul miopiei se vor folosi culorile mai intense, iar in cazul hipermetropiei se va aplica un machiaj mai slab.

In cazul persoanelor mioape ste nevoie ca ochii sa fie mariti, deoarece in spatele lentilelor ei par mai mici. Ochii vor fi pusi in valoare prin umbre tari, aplicand pe pleoape farduri inchise sau intense, armonizate cu nuanta irisului.

Pentru a li se accentua stralucirea, se va desena conturul prin sublinierea formei spre exterior apoi se va estompa cu fard pudra aplicat sub forma de umbra pe pleoapa inferioara pentru a mari la maximum ochii in partea de jos.

Pentru a mari ploapele, se aplica un fard sidefat, luminos in mijlocul lor astfel incat ochii vor parea mai putin infundati. Genele vor fi rimelate si se vor curba cu aparatul special.

Daca ochii sunt mari, se va trasa o linie de contur pe partea inferioara a pleoapei. Se vor evita pleoapele nemachiate si fardurile pastelate.

Machiajul persoanelor hipermetroape trebuie sa compenseze efectul de marire a lentilelor si sa evite aspectul neplacut al ochilor ce par prea mari sau iesiti din orbite.

Pentru a micsora si pentru a atenua aspectul dilatat se vor evita nuantele stridente. Sunt preferate umbrele pale in nuante de piersica, ocru, gri aplicate usor si bine intinse.

Daca ochiul este rotund, se traseaza o linie fina la conturul genelor. Pentru a atenua partile mai proeminente, se aplica o umbra mata la exteriorul pleoapelor. Daca partea de sub ochi este umflata, se va acoperi cu un strat de fard. Rimelul va fi aplicat doar pe varful genelor.

Deoarece ochelarii au efect de lupa, imperfectiunile se vad foarte bine. Se aplica un fard roz compact, estompat cu o pensula cu fir lung.

Se va evita un machiaj prea accentuat, tusul negru, liniile de culoare inchisa care aspresc trasaturile, culorile sidefate si pastelate.

Din lipsa de elasticitate sau probleme ale sistemului nervos muscular, pleaoepe au tendinta sa cada. Din aceasta cauza apare problema pleoapelor cazute.


La realizarea unui maciaj trebuie sa se tina seama si de aspectul pleoapelor, care de multe ori necesita retusuri suplimentare astfel:
  • Pleoapa superioara cazuta, machiajul corecotr se face in felul urmator: se aplica fard pe pleoape cel mai inchis, chiar dedesubtul arcadei sprancenelor. Va fi estompat spre ochiin sens invers fata de ochii globulari. Aplicarea creionului dermatrograf se face mai accentuat. Rimelul se va aplica pe toata lungimea genelor.
  • Pleoapa inferioara incercanata. Machiajul corector se face aplicandu-se un fond de ten mat, mai deschis decat cel folosit pentru fata,utilizandu-se un fard de pleoape alb.
  • Pleoapa inferioara umflata. Machiajul corector se face aplicandu-se pe partea umflata un fond de ten inchis care se estompeaza in fondul de ten aplicat pe fata.

2 comentarii:

  1. super folositoare postarea..nu mi prea port ochelarii insa sfaturile pentru machiajul in functei de pleoapa sunt ytare folositoare

    RăspundețiȘtergere
  2. @Let's make a diva: multumesc si ma bucur ca ti-a placut postarea

    RăspundețiȘtergere