Persoane interesate

miercuri, 6 aprilie 2011

Deliciul fructelor in cosmetica (fitocosmetica)

  • Fructele sunt una dintre cele mai cunoscute forme de hrana ale omului. In Antichitate, se considera chiar ca acestea sunt inzestrate cu proprietati magice si divine. Ceea ce nu este total lipsit de adevar si astazi.
  • Va voi ajuta sa aflati toate proprietatile celor mai multe fructe, pe care le puteti explora sub diverse forme. Fructele au urmatoarea compozitie: apa, lipide, zaharuri, fructoza, glucoza, acizi organici, cupru, fier, fosfor, flour, magneziu, potasiu, sulf, zinc, proteine. Vitaminele pe care le asimilati din fructe sunt surse foarte pretioase de sanatate, caci nu e de ajuns sa ne infrumusetam doar la exterior. Adevarata frumusete si sanatate pleaca din interior.
  • Astfel:
  1.  Vitamina A protejeaza si regenereaza pielea.
  2. Vitaminele B (B1, B2, B5, B6) protejeza si revitalizeaza.
  3. Vitamina C regleaza pH-ul, conferind prospetime si tonus epidermei.
  4. Vitamina E combate radicalii liberi si deci imbatranirea; imbunatateste circulatia sangvina periferica.
  5. Vitamina F mareste supletea si da luminozitate tenului.


Nu uitati ca inainte de aplicarea unei masti cosmetice tenul trebuie sa fie curat. Si e de preferat sa se faca inainte o baie cu aburi si un gomaj.

Daca suferiti de o infectie sau o afectiune a pielii, de hipersensibilitate a pielii, aveti tenul ars de soare, aveti alergie la anumite componente ale mastii, tenul preinta leziuni sau mici rani, nu aplicati masti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu